Arthousefilms op de dinsdagavond

Elke dinsdagavond om 20.30 uur vertonen wij bijzondere arthouse films.

Voor maar 6,00 euro per persoon kunt u in De Bios Heerenveen de meest prachtige films bekijken.

Wilt u zich aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief van het filmhuis? Stuur dan een e-mail naar bios.filmhuis@outlook.com om u aan te melden.

 

 

24 april: the Party

 

In The Party krijgt Janet een nieuwe topfunctie aangeboden in de Britse politiek. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Alle vrienden arriveren terwijl haar man Bill zielig in zijn stoel blijft zitten. Terwijl het glas wordt geheven doet Bill een schokkende onthulling. Terwijl de vriendengroep bijkomt van deze mededeling, wordt er een ander geheim onthult dat het daglicht niet kan verdragen. Opeens worden alle vrienden meegenomen in een opeenstapeling van onthullingen, geheimen en affaires. Dit met alle tragikomische gevolgen van dien.

 

1 mei: Le Redoutable

 

Parijs 1967. Jean-Luc Godard (À Bout de Souffle, Le Mépris), de belangrijkste cineast van zijn generatie, werkt aan zijn film La Chinoise met de veel jongere actrice Anne Wiazemsky. Ze zijn verliefd en gelukkig. Met de studentenprotesten op straat lijkt de revolutie dichterbij dan ooit en Godard transformeert van gevierd filmmaker tot activistische maoïst. Met Le redoutable brengt regisseur Michel Hazanavicius (The Artist) een ode aan Jean-Luc Godard en de nouvelle vague. Acteur Louis Garrel (Mon Roi, Saint Laurent) geeft gestalte aan de ontreddering van Godard. Actrice Stacy Martin (Nymphomaniac) speelt zijn muze en klankbord Anne.

 

8 mei: You Were Never Really Here

 

 

You Were Never Really Here is een beklemmende drama thriller van Lynne Ramsay (We Need to Talk About Kevin) met in de hoofdrol Joaquin Phoenix (Inherent Vice, Her, The Master).De film was geselecteerd voor de Officiële Competitie en winnaar Beste Acteur en Beste Screenplay van het Filmfestival van Cannes 2017. Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld op zich af.