Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Noordelijk Film Festival presenteert Noordelijk Film Programma

In 2020 zou het Noordelijk Film Festival zijn 41e editie vieren. Door alle coronamaatregelen, waaronder het verbod op evenementen, heeft de organisatie moeten besluiten dit jaar geen officieel filmfestival meer te kunnen organiseren. Maar! Het vertonen van films in goed geventileerde bioscopen met maximaal 30 personen op 1,5 meter afstand is nog steeds toegestaan. De gebruikelijke festivalsfeer moet dit jaar even gemist worden, maar er is wel een fantastisch programma samengesteld, het Noordelijk Film Programma!

Het Noordelijk Film Festival wordt normaliter gekenmerkt door een uniek internationaal hoofdprogramma genaamd Noordse Focus. Dat is ook waar het Noordelijk Film Programma dit jaar grotendeels uit bestaat. Een uitgebreide filmexpeditie door een breed Noord-Europa: van IJsland, via Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland tot aan de Scandinavische landen en de Baltische staten. In sommige bioscopen/filmtheaters die deelnemen worden ook enkele films vertoond die in zijprogramma’s van het oorspronkelijke festival zouden draaien. Trekvogels is zo’n zijprogramma met een kleine maar fijne selectie voor avonturiers met een ontspoord kompas, sterke films uit de andere windrichtingen dan het Noorden. Ecocinema is een ander nieuw (en terugkerend!) programmaonderdeel met inspirerende documentaires over onderwerpen als klimaatverandering, de natuur en het duurzamer en beter omgaan met de aarde. Een groot deel van de films wordt speciaal door het Noordelijk Film Festival geïmporteerd naar Friesland en niet anders uitgebracht in Nederland. Deze films bevatten om die reden Engelse in plaats van Nederlandse ondertitels.

Tussen 11 t/m 15 november wordt er onder andere in De Bios Heerenveen een deel van de films van het Noordelijk Film Programma vertoond. Kijk op de website van het Noordelijk Film Festival om het complete aanbod te vinden en te ontdekken welke film op welke locaties is te zien.

Geen film(s) gevonden